Mi-e pofta de ceva dulce! Si cum poftele trebuie indeplinite am decis: rulada cu gem si crema de vanilie sa fie! Desi aparent este un desert complicat, rulada cu gem si crema de vanilie se face mai usor decat pare. Ca sa faci rulada cu gem si crema de vanilie ai nevoie, pentru blat, patru linguri de faina, trei linguri de zahar tos si doua oua. Pentru umplutura ai nevoie de trei-patru linguri de gem de capsune sau de visine, iar pentru crema de vanilie: 200 de mililitri de lapte (degresat), patru linguri cu faina, trei linguri cu zahar, esenta de vanilie, 50 de grame de unt si trei galbenusuri de ou. Ca sa faci blatul amesteca, folosind un mixer, ouale cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste complet, adauga faina, cernuta in prealabil si amesteca incet. Intinde aluatul pe o foaie de copt unsa cu putina grasime. Coace blatul timp de 10-15 minute, in cuptorul bine incins in prealabil, la foc potrivit. Cand blatul este copt, imediat ce l-ai scos din cuptor ruleaza-l cu tot cu foaiea pentru copt si lasa-l deoparte sa se raceasca. Crema de vanilie este foarte usor de facut. Amesteca intr-un vas galbenusurile de ou cu zaharul, pana ce zaharul se topeste complet. Adauga faina si la final laptele cad. Pune totul pe foc, la flacara mica, si amesteca ca sa nu se prinda. Adauga esenta de vanilie. Crema se ingroasa repede si devine consistenta. La final cand este suficient de bine legata adauga untul si da deoparte. Continua sa amesteci. Crema de vanilie trebuie sa fie foarte bine racita inainte de a o folosi. Rulada cu gem si crema de vanilie se monteaza simplu. Intinde blatul si scoate hartia, cu grija. Intr-un vas amesteca gemul cu o lingura de apa sau de lapte ca sa poata fi usor intins pe blat. Deasupra pune crema de vanilie si ruleaza. Taie capetele si pudreaza rulada cu putin zahar. Rulada cu gem si crema de vanilie trebuie lasata sa stea la temperatura camerei circa o ora inanate de a o taia. Din cantitatile indicate rezulta circa 6-8 felii potrivite de rulada cu gem si crema de vanilie. Fiecare are circa 150 de calorii.