Rulada cu fructe

Rulada cu fructe

Rulada cu fructe este un dulce pe care nu-l poate refuza nimeni. Ingredientele sunt suficiente pentru zece portii – fiecare avand exact 150 de calorii. Neaparat pastreaza reteta pentru Craciun. Se prepara repede si nu ridica niciun fel de probleme. 

Ca sa pregatesti rulada cu fructe ai nevoie de trei oua, 85 de grame de zahar tos, plus o lingura de zahar, 85 de grame de faina, o jumatate de plic de praf de copt, esenta de vanilie. Pentru umplutura ruladei ai nevoie de o lingura de zahar, 100 de grame de iaurt gros, 100 de grame de baranza de vaci degresata, 100 de grame de amestec de fructe de padure congelate (se gasesc ca atare in toate marile magazine), doua fructe de mango bine coapte, o lingura-doua de seminte de rodie.

Incepe prin a prepara blatul. Bate ouale impreuna cu 85 de grame de zahar pana rezulta o spuma fina. Adauga faina, praful de copt si esenta de vanilie amestecand incet. Pregateste o tava de 30X24 de centimetri. Unge tava cu putina grasime si aseza o foaie pentru copt si toarna compozitia pentru blat. Presara uniform deasupra o lingura de zahar. Coace blatul in cuptorul incins bine, la foc potrivit pentru 15 minute. 

Amesteca iaurtul cu branza de vaci si adauga zaharul. Bate totul fine folosind un mixer electric. Pentru un plus de aroma poti pune coaja rasa de lameie sau de portocala. Lasa crema la rece. Dezgheata fructele incet, in frigider, timp de 24 de ore. Rade fructele de mango pe razatoarea mare. 

Cand blatul este bine facut, scoate-l pe o planseta si desprinde usor hartia de copt. Partea cu zahar ramane le exterior. Pe partea cealata intinde crema de iaurt, aseaza fructele uniform si ruleaza cu grija. Impacheteaza rulada intr-o folie de aluminiu, ca sa stea rulata si lasa-o la rece doua ore. Dupa cest interval este numai buna de mancat.

Doua secrete:
– blatul se poate face din vreme pentru ca se poate congela, fara sa-si piarda proprietatile.
– Poti pune orice fructe vrei. Combinatiile sunt nenumarate si tin doar de imaginatia ta.