Romanii nu mananca suficient iaurt

Romanii nu mananca suficient iaurt

Cate un iaurt pe saptamana – atat beau sau mananca romanii, mult sub consumul din Franta,Bulgaria si alte tari europene.

Cand ne uitam la date, ne dam seama imediat ca romanii nu mananca suficient iaurt. Consumul anual este estimat, in Romania, la 7 kilograme pe cap de locuitor, mult sub cel din Franta, de 35 kilograme, Bulgaria 22 kilograme sau alte tari europene.

Studiul realizat de un producator francez de lactate arata ca in Ungaria consumul este aproape dublu (12 kg/an), iar tn Polonia ajunge la 17 kilograme.

Mai aflati si ca Romania importa 10% din laptele folosit ca materie prima si integral foliile din care se fabrica paharele din plastic si fructele aflate in compozitia iaurturilor.

Fructele pentru iaurturi vin sub forma de gem pasteurizat in containere inchise si sunt aduse de la mari producatori de fructe din Europa. Explicatia este lipsa unui producator in Romania care sa produca fructe pentru uz industrial.

Daca te numeri printre persoanele care adora iaurtul cu fructe, trebuie sa stii ca 98% din zaharul din acest tip de la iaurt vine de fructele care au fost introduse in iaurt, procesate. Daca totusi nu te poti dezlipi de asa ceva si sa treci pe iaurt simplu, atunci foloseste iaurt simplu in care adaugi fie sirop de agava, fie miere, fie sirop de artar, fie fructe proaspete, maruntite. Vei avea parte de acelasi tip de iaurt, insa cu mult mai putin zahar.

Daca ai pofta de un smoothie delicios cu iaurt, click aici.

Pentru un surplus sanatos de calciu in organism, plus importante beneficii aduse sistemului digestiv, e important sa incheiati masa principala a zilei cu un pahar de iaurt natural.

Ca sa te motivam, iata aici o dieta cu iaurt care te va ajuta sa il incluzi in regimul tau. Este o dieta rapida care dureaza trei zile, interval in care poti sa slabesti  intre 2 si 3 kilograme in functie de organism si de metabolism. Ne-a recomandat-u o cititoare.

Acum poti sa mananci iaurt mai des?