Halloween, ziua in care dovleacul e rege

Halloween, ziua in care dovleacul e rege

Halloween-ul este dead-line-ul pe care si-l fixeaza orice dovleac sau tartacuta cu aspiratii inalte pentru a sparge gura targului. Doar o data pe an au oportunitatea de a arata lumii ce pot. Multilateral dezvoltate, guguloaiele portocalii si-au facut o brosura de prezentare ca sa nu mai piarda timpul cu detalii tehnice. E mai mult decat evident ca Halloween-ul e ziua in care dovleacul e rege.

CV-ul pe care il imping usor sub nasul angajatorului este intr-adevar impresionant. Cine n-ar angaja un dovleac scolit in extremul Orient, unde se credea ca se afla la originea lumii si ca in miezul sau se regasea intreaga esenta a spiritului uman ?
 
In China semintele de dovleac, pe care le gasim in pungute mici la supermarket erau simbolul imortalitatii. Afland acest lucru imi explic acum muntele de coji albe de seminte crescut sub banca din fata blocului, si rezistenta la blestemele mele de care dau dovada cei ce le scuipa. In fine in unele comunitari africane semintele alburii de dovleac simbolizeaza inteligenta.
 
Cu asemenea recomandari cum sa nu il apuci inspirata de vrej si sa il asezi pe masa de cosmetica ? Scopul e sa scoti din el un felinar cat mai frumos care sa lumineze vesel geamul in noaptea de Halloween si nu numai. Ii desenezi o fata cat mai fioroasa si apoi incepi sa scobesti fara mila miezul. Pe care il pui de-o parte pentru o placinta gustoasa si portocalie. Nimic nu se arunca, totul se foloseste iar dovleacul se simte fericit ca nu-si iroseste talentele pe ogor sau in format bucatele in trocul purceilor.
 
 
Mai citisem diverse utilizari ale dovleacului, din care cele mai interesante trimiteau la utilizarea tartacutelor drept cuburi de gheata dupa o perioada de stat prin congelator. O alta presupunea un dovleac scobit si mult, mult alcool. Cine stie ce poate iesi din combinatia asta dubioasa intre dovleacul pe post de recipient si 1 litru, 2, 3 de cidru, punch sau chiar sangria. Poate fi riscant, mai ales daca dati peste un dovleac alcoolic.
 
Daca nu aveti rabdare sa il decorati, va propun sa-l degustati. Gasiti aici reteta cu celebra placinta de dovleac ce va pune papilele gustative la test.