Aminteste-ti putin gustul pastelor fierbinti peste care ai rupt 3 frunze de busuioc proaspat. Aromele ametitoare potenteaza gustul mancarii si ai impresia ca mananci cel mai bun lucru de pe lume in momentul respectiv. Din fericire, de cativa ani magazinele se intrec in a pune pe rafturi fie caserole cu condimente proaspete, fie ghivece din care isi itesc ierburile capetele verzi. Problema este ca, odata aduse acasa, le poti folosi de 2-3 si apoi se usuca. Am aflat cum se pastreaza condimentele proaspete. De acum poti avea totul la indemana pentru a face pesto, salate fresh, limonada cu busuioc si tot felul de mancaruri cu condimente smulse direct din ghiveci sau pastrate cat mai mult timp in recipientele din plastic in care le cumperi. Cum se pastreaza busuiocul proaspat Excelent atunci cand vine vorba de paste, pesto si supe, busuiocul are o aroma inconfundabila care te duce cu gandul la dealurile Toscanei. Ca sa ii prelungesti durata de viata, busuiocul trebuie sa fie depozitat intr-un borcan din sticla in care ai pus suficienta apa incat sa ii acopere o parte din fruze. Acopera borcanul cu o folie din plastic si tine-l in camara, la temperatura camerei. Acum ca stii cum sa-l pastrezi, poti pregati un sos de busuioc perfect pentru salatele de vara: Coriandru Spre deosebire de busuioc, coriandrul prefera un mediu mai rece, asa ca trebuie sa fie tinut in frigider. Ca sa il pregatesti pentru depozitare, rupe usor tulpinile si pune totul intr-un borcan de sticla acoperit de o punga din plastic si ai grija sa ii schimbi apa zilnic. Patrunjel Cultivat cu succes si pe glia romaneasca, patrunjelul e ca la el acasa. Nu trebuie sa il iei cu binisorul si sa ii creezi conditii speciale. Patrunjelul e mult mai rezistent la fluctuatii de temperatura si umiditate decat coriandrul sau busuiocul. Il poti chiar si spala inainte sa il depozitezi. Ca sa isi mentina prospetimea, patrunjelul poate fi pus intr-o punga de plastic si pur si simplu lasat in frigider. Rozmarinul Rozmarinul proaspat arata in ghiveci ca un mini brad de craciun. De efect cand este presarat peste fripturi suculente tinute indelung la cuptor, rozmarinul nu este la fel de savuros daca e folosit in varianta lui uscata. Fiind plin de uleiuri esentiale, isi pierde rapid prospetimea daca nu il depozitezi intr-un mod istet. Ca sa il mentii proaspat, rozmarinului trebuie sa ii dai apa. Pune-l putin sub jet de apa rece, apoi lasa-l sa se scurga pe un prosop si pune-l in frigider intr-o punga bine inchisa. Acum poti gati de cate ori vrei o portie de cartofi la cuptor cu rozmarin: