Cartofi cu rozmarin si usturoi la cuptor

Cartofi cu rozmarin si usturoi la cuptor

Cartofii la cuptor, preparati dupa aceasta reteta, sunt o alternativa delicioasa si o cale foarte sanatoasa de a consuma cartofi.

Ingrediente:

– 5-6 cartofi rosii;
– 4 linguri ulei de masline;
– sare si piper dupa gust;
– 1 lingura de rozmarin;
– 3-4 catei de usturoi facuti mujdei;

Mod de preparare:

1. Curata cartofii si taie-i in sferturi. Pune-i 15 minute la fiert cu putina sare.

2. Intre timp, incalzeste bine cuptorul.

3. Scurge cartofii de apa, pune-i intr-un bol si amesteca-i cu ulei de masline, mujdei si rozmarin.

4. Unge o tava cu ulei de masline si aseaza cartofii din bol cu tot cu sosul format.

5. Lasa-i la copt in jur de 25 de minute. Mai adauga rozmarin daca mai e nevoie.

Pofta buna!