Unul dintre cele mai sanatoase deserturi pe care le poti prepara toamna este dovleacul la cuptor cu scortisoara. Deoarece contine zaharuri naturale, nu mai e nevoie sa adaugi inca ceva dulce. Bogat in vitamine A,C si E si caroten, dovleacul previne bolile cardiovasculare si imbatranirea prematura, ajuta in procesul de slabire si, datorita continutului de fibre, accelereaza tranzitul intestinal. Cum prepari dovleacul la cuptor? Foarte simplu! Ingrediente: – o jumatate de dovleac; – scortisoara; – putina miere (optional). Mod de preparare: Taie dovleacul bucati, pune-l in tava, dupa ce asezi o tava de copt in prealabil, si lasa-l sa se coaca la cuptor vreo jumatate de ora, la foc mic. Testeaza-l cu scobitoarea ca sa vezi daca s-a inmuiat. Dupa ce e gata, presara scortisoara pe el si putina miere, daca vrei mai dulce. Ca sa-l faci mai apetisant pentru cei mici, poti adauga si frisca facuta in casa, pe care sa razi putina ciocolata. Cu siguranta, nu vor rezista acestui desert! Dovleacul copt poate fi bun si ca garnitura pentru un fel principal, tot ce trebuie sa faci este sa renunti la scortisoara si adaugi pe el putina miere si branza feta. In 100 de grame de dovleac copt avem 19 calorii, un gram de proteine si 5 grame de carbohidrati. Pofta buna! Citeste si Risotto cu dovleac, Sandvis cu dovleac si sunca afumata.