Risotto cu dovleac

Risotto cu dovleac

Ingrediente:

  • 350gr orez
  • 2 felii de dovleac
  • O ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • Un pahar cu vin alb sec
  • 1 l supa de carne sau legume

 

 

Pentru prima oara in istoria mea culinara am calit ceapa in ulei de masline ceea ce n-a fost chiar asa rau desi aroma este foarte diferita de ceapa calita normal. La ea am adaugat si usturoiul taiat feliute si dovleacul facut piure in robot. Dupa ce s-au calit am adaugat si orezul, am potrivit de sare si piper si am amestecat bine vreo 3 minute, direct pe focul rapid.

Apoi adaugam supa si vinul si lasam sa fiarba la foc mic, cu capacul pus. La sfarsit i-am adaugat si jumatate de lingurita de lemongrass pentru aroma.  

Se serveste cu branza topita deasupra si daca doriti, cu castraveti murati. 

 

 

S-aveti pofta! 

Timp de preparare: 35min

Calorii: 250calorii/portie

Portii: 4