7 greseli pe care le faci cand folosesti blenderul

7 greseli pe care le faci cand folosesti blenderul
Mi-am dorit foarte mult un blender sa fac smoothie-uri si supe creme, iar cand am reusit sa imi cumpar unul, am inceput sa experimentez. Bineinteles ca am facut si greseli, asa ca va dau cateva sfaturi din experienta. 
 
1. Nu respecti reteta
 
Cea mai importanta lectie pe care am invatat-o este ca, atunci cand abia inveti sa folosesti blenderul, trebuie sa faci cateva retete pe care le gasesti pe net si respecta instructiunile pas cu pas. Primul experiment pe care l-am facut a fost sa amestec fructe, cu lapte si cu fulgi de ovaz, in ideea de a iesi o bautura consistenta si sanatoasa. Desigur ca a iesit un piure pe care l-am mancat cu lingurita. 
 
2. Nu lasi lichidele fierbinti sa respire
 
Atunci cand vrei sa faci supa crema sau sa amesteci ceva fierbinte, ia capacul blenderului pentru a lasa aburul sa iasa si a evita sa sara din cauza presiunii. 
 
3. Neglijezi butonul "Pulse"
 
M-am intrebat mult timp ce rost are butonul "pulse" pana cand mi-am dat seama ca este minunat cand se blocheaza fructele sau legumele sub lama. 
 
4. Uiti sa amesteci 
 
Chiar daca blenderul isi face treaba, pentru cele mai bune rezultate, ia capacul si amesteca din cand in cand. Acest pas permite aerului sa patrunda intre ingrediente si va face smoothiurile mai spumoase. 
 
 
 
5. Nu cureti bine blenderul 
 
Daca speli blenderul la o zi dupa ce l-ai folosit, cu siguranta te vei chinui. Imediat dupa ce ai facut supa, umple blenderul pe jumatate cu apa, adauga o picatura de detergent si amesteca pentru cateva secunde. Clateste foarte bine vasul dupa aceea. 
 
6. Pui prea multe ingrediente
 
Din dorinta de a face o bautura grozava, ai tendinta sa pui multe ingrediente. Dar trebuie totusi sa calculezi si caloriile, sa nu constati ca tocmai ti-ai pregatit un smoothie cu 600 de calorii si s-a cam zis cu cina ta. 
 
7. Nu tii cont de proteinele din smoothie 
 
Proteinele potolesc pofta de dulciuri, asa ca nu uita sa le adaugi in smoothie-ul tau. Pe langa fructe, adauga lapte, iaurt grecesc, alune, lapte de soia sau unt de arahide.