Supa crema de conopida este o reteta usoara si foarte satioasa. Ingrediente: – 500 g conopida; – 1 usturoi mare; – 2 lingurite ulei de masline; – 2 lingurite de unt; – 100 g telina; – 1 ceapa mica; – 1 morcov; – sare; – piper; – 50 ml vin alb sec; – 100 ml apa; – 200 ml supa de legume; – patrunjel proaspat; – crutoane de paine. Mod de preparare: Conopida se spala si se taie in buchetele mai mici care se stropesc cu putin ulei de masline, putina sare si piper. Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se da la cuptor acoperita cu folie de aluminiu. Se coace pentru aproximativ 15-20 de minute sau pana devine moale si usor aurie. Se taie partea de sus a capatanii de usturoi. Se impacheetaza in hartie de copt sau folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute. Cand este gata miezul usturoiului trebuie sa fie moale. Intre timp, intr-o oala se topeste untul si se adauga ceapa, telina si morcovul, taiate marunt. Se gatesc pe foc mediu aproximativ 10 minute. Se condimenteaza cu sare, piper, apoi se adauga vinul si apa si se mai lasa la fiert pana ce se inmoaie morcovul. In final punem in oala si conopida, impreuna cu miezul usturoiului copt. Lasam totul sa dea in clocot si luam de pe foc. Folosim un blender pentru a obtine o crema fina din toate legumele gatite. Adaugam supa fierbinte de legume sau pui pentru a obtine consistenta dorita si condimentam dupa gust daca mai este nevoie. Se serveste calda cu patrunjel proaspat sau crutoane de paine deasupra. 100 de g de supa –crema de conopida contine: 45 calorii, 2,4 g proteine, 1,7 g lipide si 5,3 g carbohidrati. Pofta buna!