Sa prepari carnea de vita nu e chiar lucru usor. Carnea de vita este unul dintre cele mai pretentioase tipuri de carne, ea trebuie gatita in asa fel incat sa fie usor de mestecat si sa nu te trezesti la masa ca tragi din ea ca dintr-o talpa de pantof. Ingrediente: – 600-800 grame de muschi de vita; – 4 lingurite de ghimbir ras; – 3 linguri de ulei; – 6 catei de usturoi; – o ceapa; – o lingura pasta de rosii dizolvata intr-o jumatate de cana de apa; – 2 rosii tocate marunt; – 2 lingurite de coriandru praf; – 2 ardei iuti uscati sau unul proaspat; – o lingurita piper cayenne; – o jumatate de lingurita de turmeric; – un cartof taiat cuburi; – sare; – patrunjel. Mod de preparare: 1. Pune intr-o tigaie uleiul, adauga ceapa dupa ce acesta s-a incins, las-o cateva minute sa se caleasca dupa care adauga usturoiul tocat marunt-marunt si ghimbirul pentru inca un minut. Varsa peste aceste ingrediente apa cu pasta de rosii impreuna cu praful de coriandru, sarea, piperul cayenne, turmericul si ardeiul iute proaspat tocat marunt. Daca pui ardei iuti uscati, lasa-i sa fiarba in sos fara sa-i mai toci. 2. Imediat dupa ardei urmeaza sa adaugi carnea de vita pe care trebuie s-o tai lasi la fiert, la foc mic, pana cand se inmoaie, adica vreo ora jumate. Carnea de vita trebuie taiata in bucati potrivite, nici prea mari, nici prea mici. Cartoful trebuie adaugat cand mai sunt 20 de minute pana cand e gata mancarea. 3. Amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca si adauga apa daca mai este cazul. 4. Serveste acest fel de mancare cu orez simplu fiert si cu o salata verde. Orneaza cu patrunjel si bucatele de ceapa. Pofta buna! Citeste si Friptura de vita cu ardei, gata in 25 de minute. Sursa foto: goanwiki.com