Friptura de vita cu ardei, gata in 25 de minute

Friptura de vita cu ardei, gata in 25 de minute

Poate ca titlul nu iti atrage foarte tare atentia, dar afla ca poti sa faci aceasta reteta in 25 de minute, deci cam cat ai face o portie de paste. In plus, te vei bucura de o combinatie de gusturi, care mai de care mai interesant. 

 
Ingrediente pentru marinata 
  • un sfert de cana de sos de soia 
  • 1/3 cana de apa
  • 2 linguri de otet de vin sau de orez 
  • 1 lingura de amidon de porumb 
  • 1/8 lingurita de piper proaspat macinat 
Ingrediente pentru friptura 
  • 450 de grame de muschi de vita taiat in fasii subtiri
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 ardei grasi taiati in felii subtiri
  • 2 bucati de praz taiate in felii de 2 centimetri
  • 2 linguri de ghimbir proaspat ras
  • 4 catei de usturoi, tocat 
Amesteca toata ingredientele pentru marinada, scufunda apoi carnea si tine-o la frigider pentru cel putin 15 minute. 
 
Incalzeste o lingura de ulei, apoi caleste pentru 3 minute ardeii, partea alba a prazului, ghimbirul, usturoiul. Scoate pe o farfurie. 
 
Adauga si cealalta lingura de ulei si caleste pe rand cate jumatate din cantitatea de carne. 
 
Pune si marinata in tigaie si gateste-o pentru un minut, adauga carnea, legumele si partile verzi de la praz, mai tine un minut (timp in care amesteci ocazional) si indeparteaza de pe foc si serveste cu quinoa.