Cum nu prea mananc paine, simt de multe ori nevoia sa ma rasfat cu un aluat…de orice fel ar fi el. Imi plac in mod deosebit cele de gen lipie si asa este si acesta. E foarte simplu dar satios si de efect. Ingrediente pentru 4 bucati: 400 grame de faina, 250 grame de apa clocotita, cat de multe codite de ceapa verde, sare si piper, si putin ulei. In primul lucru facem un aluat simplu din apa si faina. Fierbem apa si cand incepe sa boloboroseasca o adaugam treptat peste faina si amestecam cu o lingura de lemn. Apoi incepem sa o framantam usor pana obtinem o bila elastica. Nu e mare lucru si nici nu dureaza o vesnicie. Infasuram biluta in folie alimentara si o lasam deoparte vreo jumatate de ora. Intre timp taiem marunt niste codite de ceapa verde. Dupa ce trec cele 30 minute, luam biluta si o impartim in 4 bucati mai micute. Cu mainile mereu infainate, aplatizam bilutele rand pe rand. Intindem din fiecare o foaie cat mai subtire posibil (cu ajutorul facaletului). Fiecare foaie o ungem usor cu ulei si presaram sare si codite de ceapa. Facem din nou un rulou pe care il adunam in forma de scoica. Pudram din nou cu faina, aplatizam cu mana si intindem din nou cam pana la jumatate de centimetri. Incearca si clatitele cu ceapa si usturoi Pentru a le pregati, incingem o tava teflonata pe care o ungem putin de tot cu ulei. Cand s-a incins, coacem turtele cateva minute pe fiecare parte, neaparat la foc mic! Eu le-am servit cu un sos de iaurt cu boia si usturoi! Desigur, combinatiile sunt nesfarsite. S-aveti pofta!