Stiu ca va plac clatitele. Cine nu le adora? Acesta este si motivul pentru care va propun ceva cu totul inedit, potrivit pentru cina sau pentru masa de parnz, in familie, in week-end: clatite cu ceapa si sos de usturoi. Va avertizez ca este genul de reteta care o sa intre in categoria “retetele familiei”. Pentru patru portii ai nevoie de 250 de grame de faina, o cana de apa carbogazoasa, un ou, trei linguri cu ulei, tre-patru legaturi de ceapa verde, sare si piper. Incepe prin a toca marunt ceapa. Intr-un castron bate oul cu un praf de sare. Adauga doua linguri de ulei. Pune apa gazoasa, amesteca bine si adauga, in ploaie, faina. Amesteca pana rezulta un aluat elastic. Intinde o foaie nu foarte subtire. Imprastie uniform ceapa tocata si ruleaza foaie de aluat. Sulul de aluat, care arata ca o “rulada” umpluta cu ceapa verde, trebuie acum incolacit ca un melc. Cu suscitorul, intinde din nou o foaie potrivita. O poti taia in doua sau in patru. Prajeste bucatile in putin ulei bine incins, la foc mic, ca sa se patrunda bine, si pe o parte si pe alta ca orice clatita. Ca sa faci sosul de usturoi ai nevoie de trei catei de usturoi, o lingura de ulei, o lingura de otet basamic, sare, piper, un ardei iute mic. Curata ardeiul de seminte. Taie-l in bucatele fine. Taie marut si usturoiul. Piseaza usturoiul si ardeiul, dupa ce pui un praf de sare, pana se formeaza o pasta. Adauga ulei si amesteca bine. Adauga otetul basamic. Pune sare si piper. Subtiaza sosul cu trei-patru linguri cu apa. Combinatia dintre clatiele cu ceapa si sosul picant este irezistibila. O portie are circa 150 de calorii.