Am trecut si in aprilie asa ca putem spune, oficial, ca suntem in mijlocul primaverii si ne putem bucura de legumele si fructele proaspete care au impanzit pietele. Am facut un top 5 legume de primavara, ca sa aveti niste criterii in alegerile pe care le faceti cand va luati plasa in mana si mergeti la cumparaturi. Opriti-va la taraba cu arpagic. Il recomand pentru ca are proprietati anticancer si antiinflamatorii. Folosit in antichitate pentru tratarea starilor de melancolie, este un bun diuretic si impiedica retentia apei in organism Urmatoarea taraba contine o noua leguma din top 5 legume de primavara, este vorba despre anghinare. Cu un continut ridicat de fibre si vitamina C, anghinarea e rezervor de magneziu si potasiu. In plus, scade colesterolul si ajuta ficatul. Sa trecem la sparanghel. Excelenta sursa de vitamina K, contine o suita de vitamine care incepe de la C, A, B1,B2 si ajunge la B6. Este indicat pentru femeile insarcinate. Stiati ca o singura portie de sparanghel pe zi asigura aproape 70% din necesarul organismului de acid folic? Top 5 legume de primavara contine si rubarba, leguma originara din Asia, contine si ea cantitati mari de vitamina K, C si multe fibre. Este o excelenta leguma de primavara, dar adevarul este ca oamenii nu prea stiu sa o gateasca. Idei de utilizare gasiti aici. In fine, sa nu uitam spanacul. Nu e doar pentru Popeye, ci pentru oricine isi doreste sa isi asigure necesarul de fier, calciu, beta caroten si vitamina K – importanta pentru sanatatea oaselor si a sangelui. Acum stiti ce sa cumparati cand mergeti la piata. Care e preferata voastra din top 5 legume de primavara ?