Tarta de cartofi noi si ceapa verde

Tarta de cartofi noi si ceapa verde

Am facut tarta de cartofi noi si ceapa verde pentru cina si a fost minunata.

O mancare gustoasa, rapida, simplu de facut si foarte sanatoasa, perfecte pentru un pranz de vara.

Ca sa faci tarta de cartofi noi si ceapa verde ai nevoie de doua linguri de ulei de maline, 400 de grame de cartofi noi (fierti in coaja), cinci oua, doua-trei legaturi de ceapa verde, o legatura mare de marar, o lingura cu smantana si trei linguri cu parmezan ras.

Afla totul despre cartofii noi

Pune ulei intr-o tigaie nonaderenta.

Taie cartofii fierti in felii si rumenese-i usor. Intr-un bol, bate ouale ca pentru omleta. Adauga ceapa tocata maruntel si mararul tocat fin.

Adauga smantana si parmezanul ras si amesteca bine cu o furculita. Intr-o tava adanca unsa cu putin ulei si tapetata cu o lingurita de pesmet pune feliile de cartofi, iar deasupra amestecul de oua.

 

 Coace totul in cuptorul incins bine, pentru 10-15 minute la foc iute, pana ce tarta se leaga. Serveste tarta fierbinte cu salata verde simpla. Este delicioasa!


Imaginatia ta este libera: poti adauga ardei iute tocat marunt, un catel de usturoi si un dovlecel mic dat prin razatoare. Toate se combina in amestecul de oua.

Ingredientele sunt pentru portii, fiecare avand circa 300 de calorii, plus, minus 50, in functie de ingrediente.