Tarta cu dovlecei

Tarta cu dovlecei

 

Daca folosesti aluat congelat tarta se face practic singura. Ingredientele sunt pentru sase portii. Adica exact cat trebuie pentru masa de seara, acasa in familie, dar si pentru pachetelul de la serviciu, a doua zi.

 

Ingrediente necesare pentru tarta cu dovlecei: 300 de grame de aluat fraged, patru dovlecei mari, o bucatica de unt, sase oua, 100 de mililitri de smantana grasa, 200 de grame de telemea rasa, putin sarata, sare, piper si nucsoara.

 

Cum se pregateste tarta cu dovlecei: incepe prin a incinge bine cuptorul. Pregateste o forma pentru copt, unsa cu unt si tapetata cu putin pesmet. Intinde foaia de aluat si inteapa blatul din loc in loc cu o furculita. Umple tarta cu boabe de fasole, ca sa nu se ridice in timp ce se coace. Gaoacea de aluat se coace 10 minute.

 

Curata si taie un felii dovleceii. Rumeneste feliile de dovlecel in ulei incins cat sa se coloreze usor pe margine. Intr-un vas separat, amesteca ouale si smantana, apoi branză rasa si nucsoara macinata. Potriveste de sare si piper. Aseaza dovleceii caliti in crusta de aluat apoi rastoarna compozitia de oua si branza. Coace totul pentru 50 minute. Lasa tarta sa se raceasta in vasul in care s-a copt inainte sa o scoti.

 

Incearca, pentru variatie, si quiche cu rosii si pui.