Tarta cu branza si portocale

Tarta cu branza si portocale

Ceea ce este admirabil la acest desert este faptul ca se pregateste fara sa fie nevoie aragaz si fara gelatina. Prajitura nu are foarte multe calorii, daca portia este de dimensiuni rezonabile. Mai trebuie spus ca din ingrediente rezulta 12 portii.

Pentru a prepara tarta cu branza si portocale ai nevoie de 15- 20 de biscuit simpli, sase linguri de unt topit, 600 de grame de crema de branza simpla, coaja rasa de la trei  portocale, 100 de grame de zahar pudra, trei linguri de lapte, cateva linguri de smantana groasa.

Cum faci tarta cu branza si portocale. Totul incepe prin a sfarama biscutii. Se pun intr-o punga de plastic si se zdrobesc cu o lingura. Firmiturile de biscuiti se amesteca cu untul topit. Amestecul se aseaza pe fundul unei tavi cu pereti detasabili. Da blatul la rece, pentru cel putin 30 de minute.

Compozitia de branza se face amestecand crema de branza cu zaharul pudra, cu mixerul, pana rezulta o spuma densa. Adauga coaja de portocala, laptele si amesteca bine, cu mixerul la viteza mica. Rastoarna crema de branza peste blatul de biscuit.

Amesteca smantana cu putina coaja de portocala si doua linguri de zahar. Imprastie totul peste crema de branza si decoreaza cu felii de portocala.

Tarta trebuie sa stea cel putin patru ore la rece inainte de a o gusta. O poti imbogati adaugand stafide rehidratate (in apa, lapte sau alcool), in compozitia de crema de branza.

Te-ar mai putea interesa si tarta cu zmeura sau prajitura cu mure.