Tarta cu zmeura

Tarta cu zmeura

Combinatia dintre fructe si spuma de branza este senzationala. Tarta se pragateste foarte usor, si iti trebuie doar o ora, cu tot cu perioada pentru copt, ca sa o prepari.

Ingrediente: 250 de grame de biscuiti, 70 de grame de unt topit, 600 de grame de crema de branza, doua linguri de faina, 200 de grame de zahar, esenta de vanilie, doua oua intregi, un galbenus, 150 de grame de smantana, 300 de grame de zmerura.

Preparare: sfarama biscutii si amesteca firmiturile cu untul topit. Aseaza blatul de biscuit, intr-un strat uniform, pe fundul unui vas cu pereti detasabili, si da-l la cuptor, pentru 5-10 de minute, la foc mic, apoi lasa-l sa se raceasca.

Pentru umplutura amesteca crema de branza cu faina si zaharul. Adauga ouale intregi si galbenusul, esenta de vanilie si smantana. Se amesteca bine, ci mixerul la viteza mica, dupa fiecare ingredient in parte, pana rezulta o crema spumoasa. Incet, in crema de branza, adauga si jumatate din zmeura, si rastoarna totul in tava, peste blatul de biscuiti (copt anterior).

Tarta se da, din nou, la cuptor pentru 30-40 de minute. Este gata cand este ferma la atingere. Se lasa sa se raceasca, dupa care se scoate din tava si se aseaza pe un platou. Restul de zmerura se pune deasupra.

Admira si savureaza! 

Si daca tot suntem la final de sezon, incearca si tarta cu zmerura si caise.