Supa tunisiana cu naut, legume si chimen

Supa tunisiana cu naut, legume si chimen

Esti in cautarea unei retete inedite de supa? Vrei ca supele pe care le prepari sa fie mai satioase? Incearca supa tunisiana cu naut, legume si chimen, o supa foarte energizanta datorita continutului mare de proteine din naut. Pentru ca supa ta sa contina proteina completa, adauga si o lingura de orez.

Cum se prepara supa?

Ingrediente:

– o conserva de naut sau o cana de naut, fiert in prealabil in mai multe ape;

– 2 morcovi;

– o jumatate de lingurita de seminte de chimen;

– 2 linguri ulei;

– o ceapa;

– o rosie;

– o bucatica de ghimbir;

– o jumatate de radacina de telina;

– o lingura de orez;

– un catel de usturoi;

– sare dupa gust;

– suc de lamaie;

– patrunjel.

Mod de preparare:

1. Pune la fiert toate ingredientele, mai putin usturoiul, patrunjelul, semintele de chimen si uleiul, iar dupa ce fierb, amesteca-le cu blenderul. Daca vrei ca supa sa fie mai subtire, mai adauga apa.

2. Cand supa e aproape gata, adauga usturoiul pisat.

3. La sfarsit, cu 5 minute inainte sa iei supa de pe foc, pune o tigaie cu cele doua linguri de ulei, iar cand acesta este incins adauga semintele de chimen. Cand semintele incep sa sfaraie, ia tigaia de pe foc si pune uleiul si semintele in supa. Ai grija sa nu arzi chimenul, el trebuie luat de pe foc imediat ce incepe sa sfaraie.

4. Cand supa este gata si toate ingredientele sunt fierte, transform-o intr-o pasta cu ajutorul unui blender. Daca nu iti place supa crema, o poti lasa neamestecata. Orneaz-o cu patrunjel si serveste-o cu lipii sau orez fiert, dreasa cu suc de lamaie.

Pofta buna!

Sursa foto: liveenergized.com, coolestfamilyever.com

Citeste si Supa crema de conopida cu mirodenii.