Supa crema de conopida cu mirodenii

Supa crema de conopida cu mirodenii

Daca pana acum nu prea te omorai dupa conopida, aceasta reteta iti va schimba total viziunea despre aceasta planta. O supa crema delicioasa, cu multe condimente, care te va face sa mai ceri si a doua portie. 

 
Ingrediente 
  • 4 cani si jumatate de supa de pui 
  • 1 conopida mare, taiata in cubulete 
  • 1 lingura de ulei de masline sau de cocos
  • 2 cepe medii, tocate
  • 1 1/4 lingurita de chimen macinat 
  • 1 lingurita de sare kosher
  • 1 lingurita de turmeric macinat 
  • jumatate de lingurita de coriandru macinat 
  • 1/8 cardamom macinat 
  • un praf de piper negru 
  • cativa fulgi de ardei iute 
  • 4 catei de usturoi, tocati 
  • 1 frunza de dafin 
  • 1 cana de lapte de cocos
  • 1 ligura de otet de mere
  • marar proaspat (pentru servit) 
 
Intr-o oala mare, incinge uleiul si adauga toate mirodeniile, inclusiv ceapa, cu exceptia usturoiului. Amesteca aproximativ 10 minute, pana cand ceapa devine translucida. Apoi adauga usturoiul si mai amesteca putin. 
 
Pune si restul ingredientelor. Atunci cand incepe sa fiarba, redu focul si tine-l asa 15 minute, pana cand se inmoaie conopida. 
 
Opreste focul si transfera totul intr-un blender. Dupa ce ai amestecat bine, transfera din nou supa in oala si adauga laptele de cocos si otetul. 
 
Serveste fierbinte cu marar si piper negru.