Supa de praz

Supa de praz

Supa de praz este o mancare in care iarna se amesteca cu primavara. Prazul ne-a tinut companie toata iarna, si razbate pana spre primavara. Gustoasa, sanatoasa si usor de facut aceasta reteta este un rasfat, perfect pentru cina sau pentru pranz, bogat in minerale si vitamine, fara probleme in ceea ce priveste numarul de calorii.

   

Ca sa faci, patru portii de supa de praz ai nevoie de o lingura de ulei, o ceapa, vreo trei cartofi potrivit, patru fire de praz, un litru si jumatate de apa, vreo trei linguri cu smantana degresata, sare, piper si verdeata.

Toaca ceapa si caleste-o in ulei incins. Cand a devenit sticloasa, adauga prazul tocat si caleste inca cateva minute. adauga carofii tocati in bucatele si apa fierbinte. Lasa totul sa fiarba la foc mic, cu capac vreo 15-20 de minute. Cand este bine fiert totul, cu blenderul, transfirma supa in crema. Adauga smantana, potriveste de sare si piper si pune verdeata. Lasa supa sa mai traga un cocot si gata, poti chema lumea la masa. Cand servesti supa poti pune deasupra putin parmezan ras.

Supa de praz poate fi inclusa in dieta cu supa. Prazul este ideal in curele de slabire.