Supa de ceapa cu cimbru si crutoane

Supa de ceapa cu cimbru si crutoane
Francezii sunt mari iubitori de supa de ceapa, nu stiu prea sigur daca ei au inventat-o, insa un lucru e clar: face parte din cultura lor. Daca vrei sa gatesti ceva frantuzesc, cel mai bine este sa incepi cu supa de ceapa, este satioasa si, cu siguranta, nu o sa mai simti nevoia sa mananci si felul 2.

Cum se prepara?
 
Ingrediente:
 
– o jumatate de kilogram de ceapa;
 
– o radacina de telina;
 
– doi morcovi;
 
– 4-5 catei de usturoi;
 
– un cub de unt;
 
– 2 linguri ulei de masline;
 
– o jumatate de pahar de vin alb;
 
– sare si piper dupa gust;
 
– 1-2 felii de cascaval (Emmental);
 
– crutoane;
 
– cimbru proaspat sau uscat;
 
– parmezan ras.

Mod de preparare:
 
Mai intai pune o jumatate de litru de apa la fiert cu radacina de telina taiata cuburi si morcovii. Cand s-a fiert, strecoara supa si arunca legumele.
 
Curata ceapa de coaja si taie-o felii cat mai mici. Pune-o sa se caleasca putin in ulei si unt, cat sa se inmoaie. Cand incepe sa se inmoaie, adauga si cateii de usturoi taiati marunt, apoi supa. Cand incepe sa fiarba, adauga putin cimbru, cat iti place, si vinul alb, sarea si piperul. Dupa ce supa a fiert, opreste focul, adauga cascavalul si crutoanele, bag-o la cuptor pentru cateva minute, cat sa se topeasca bucatile de cascaval.
 
Serveste supa cu parmezan ras, putin ulei de masline si cimbru proaspat.
 
 
Pofta buna!
 
 
Sursa foto: food.com.