Supa de cartofi cu bere

Supa de cartofi cu bere

Vorbeam candva despre faptul ca berea se foloseste in supe si ciorbe. Azi, iata o delicioasa demonstratie. Supa cu bere este o reteta cu radacini germane, dar cu toate acestea reteta, de mai jos, este una pur frantuzeasca.  

Ingrediente pentru supa de cartofi cu bere: 500 de grame de cartofi, 100 de grame de cascaval, un fir de praz, 20 de grame de unt, un pahar de bere, o lingurita de seminte de chimen, sare si piper proaspat macinat, un cub de concentrat de supa de pui. 

Cum pregatesti supa de cartofi cu bere: cuata prazul si cartofii. Pastreaza o bucatica frumoasa din frunza de praz. Toaca prazul si taie cartofii in bucati, iar cascavalul in fasii subtiri. Topeste untul intr-o oala si pune prazul sa se caleasca usor. Adauga cartofii cuburi si pune un litru de apa fiarta si cubul de concentrat de pui. Cand incepe sa fiarba pune si berea. Acopera si lasa supa pe foc circa 20 de minute.  

Cu ajutorul unui blender vertical transforma supa in crema. Potriveste de sare si piper. Lasa supa sa ajunga din nou la fiert si adauga feliile de cascaval. Amesteca pentru ca acestea sa se topeasca. Mai lasa pe foc un minut. Adauga frunza de praz tocata fin si chimenul.  

Serveste supa fierbinte. Este perfecta impreuna cu paine prajita.  

Te-ar mai putea interesa ciorba de cartofi cu iaurt.