Spanac cu lapte, usturoi si mamaliga

Spanac cu lapte, usturoi si mamaliga
Te dai in vant dupa preparatele cu usturoi, servite cu o mamaliguta alaturi? Azi iti recomandam spanac cu usturoi si mamaliga, un fel de mancare prietenos cu digestia si usor de preparat.
 
Ingrediente:
 
– o jumatate de kilogram de spanac;
 
– un litru de lapte;
 
– 3-4 catei de usturoi;
 
– sare si piper dupa gust;
 
– 2-3 linguri de smantana;
 
– un cub mic de unt;
 
– o cana malai;
 
– o lingurita parmezan ras.

Mod de preparare:
 
Pune o oala pe foc cu apa cu sare, iar cand incepe sa clocoteasca adauga spanacul si lasa-l la fiert 2-3 minute. Strecoara-l, dupa care toaca-l cat mai marunt. 
 
Separat, pune laptele la fiert, iar cand incepe sa fiarba adauga o cana de malai prefiert. Lasa-l sa fiarba cat scrie pe pachet, amestecand in continuu, dupa care adauga spanacul, smantana, sarea, piperul si usturoiul pisat. Mai lasa-le sa fiarba 1-2 minute, dupa care opreste focul si adauga un cubulet de unt.
 
Orneaza acest fel de mancare cu parmezan ras.
 
 
Pofta buna!


 
Sursa foto: taste.com.au.