Spaghete cu ciuperci, va rog! Cu rosii, telina si putin usturoi. Daca asta iti este dorinta iata cum o indeplinesti. Indiferent de combinatie pastele sunt solutia perfecta pentru masa de seara. Se pregatesc usor, nu ridica probleme deosebite nici celor mai nepriceputi in ale bucatarelii si plac, fara exceptie, tuturor. Ca sa pregatesti spaghete cu ciuperci ai nevoie de vreo doua linguri de ulei, 300 de grame de ciuperci, trei catei de usturoi, o legatura proaspata de patrunjel, o bucata de telina, o ceapa, vreo zece rosii cherry (sau o cutie de rosii in suc propriu), un ardei iute, 300 de grame de spaghete (sau orice fel de paste). Din toate acestea rezulta patru portii, fiecare avand doar 400 de calorii. Spaghetele cu ciuperci se fac imediat. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet. In paralel taie ceapa si usturoiul marunt, telina in bucatele mici, ciupercile in bucati mari (ciupercile mici le poti lasa intregi). Toaca si ardeiul iute cat se poate de marunt, la fel si patrunjelul. Taie rosiile cherry in doua sau in patru. Daca folosesti rosii din conserva taie-le in bucati si lasa deoparte sucul de rosii, pe care il poti bea sau folosi la alta mancare. Pune uleiul la incins si adauga usturoriul. Lasa-l doar cateva secunde si ai grija sa nu se arda, apoi adauga ceapa, telina si caleste totul cateva minute. Pune un praf de sare si piper dupa gust. Adauga ciupercile si continua sa calesti pana cand se inmoaie. Pune ardeiul iute si rosiile si un polonic din apa in care au fiert spaghetele. Lasa legumele impreuna inca cinci minute. Scurge pastele si amesteca-le cu legumele. Adauga patrunjel proaspat si serveste imediat. Daca vrei poti rade deasupra spaghetelor cu ciuperci putina branza, dar sunt perfecte si fara aceasta tusa finala.