Somon la gratar cu salata Dietetik

Somon la gratar cu salata Dietetik

S-ar putea ca dupa Sarbatori sa simtim nevoia unor feluri mai usoare, care sa ne vitaminizeze si sa ajute si in cura de detoxifiere. Printre vedetele unei astfel de diete dupa Sarbatori este somonul la gratar.

Ingrediente pentru somon la gratar

Pentru a prepara aceasta reteta ai nevoie de 650 de grame de file de somon, piper de lamaie pentru gust, patru catei de usturoi, maruntiti, , sare, 70 ml de sos de soia, 70 de grame de zahar brun, 70 ml de apa, 50 ml ulei vegetal.

Mod de preparare pentru somon la gratar

Condimentati somonul cu piperul de lamaie, pudra de usturoi si sare. Intr-un vas mic, amestecati sosul de soia, zaharul brun, apa si uleiul vegetal pana cand se dizolva zaharul. Puneti pestele si compozitia lichida la marinat in frigider pentru cel putin 2 ore. Incalziti gratarul la foc mediu. Ungeti gratarul cu ulei, asezati somonul pe gratar si aruncati compozitia de marinat. Lasati somonul pe gratar aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte si serviti.

 

Aceasta reteta este pentru sase portii. O portie contine: 318 calorii, 20.1 g grasime, 1104 mg sodiu, 13.2 g carbohidrati, 0.1 g fibre, 20.3 g proteine

Pofta buna la somon la gratar, va recomandam ca garnitura o salata a la Dietetik!