Pentru a rupe rutina, m-am gandit sa incercam o reteta putin mai altfel. Somonul cu iaurt si rodie se pregateste foarte simplu, este delicios, este foarte sanatos si arata minunat. Pentru a face somonul cu iaurt si rodie ai nevoie de doua rondele somon (aproximativ 400 de grame), o jumatate de lime, samburi si suc de la o rodie, trei-patru linguri de iaurt degresat, o lingurita de seminte de susuan, o crenguta de cimbrisor, putin ardei iute, cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar, sare dupa gust si doua linguri de ulei de masline. Intr-o tigaie antiaderenta am incins uleiul. Am pus susanul in ulei, iar cand a inceput sa sfaraie am adaugat pestele. Deasupra am presarat condimentele pisate in mojar si peste toate astea am stors jumatate de lime. L-am lasat maxim doua minute pe o parte si un minut pe cealalta, ca sa ramana suculent in interior. Pestele se gateste foarte repede, iar daca il lasati mai mult va deveni tern si uscat. Cat timp s-a facut pestele am preparat un sos foarte rapid. Adica am amestecat iaurt cu samburi de rodie si gata. Sucul de rodie l-am turnat in ultimul moment in tigaie, peste peste. In paralel cu pragatirea acestei retete afla totul despre somon. 100 g se somon cu iaurt si rodie contine: 223 calorii, 16 grame proteine, 14 grame lipide si 2 g carbohidrati. Pofta buna!