Salata libaneza cu naut si cuscus poate fi consumata si in timpul postului, deoarece nu contine carne sau lactate. Se face usor si este foarte satioasa. Cum se prepara? Ingrediente: – 10-12 rosii cherry, taiate jumatati; – 3 linguri ulei de masline; – o cana cuscus; – 2 cani de supa de legume; – 400 grame naut fiert; – o ceapa tocata marunt; – o lingurita pudra de chimen sau chimion, merg amandoua; – o lingurita pudra de coriandru; – un catel de usturoi pisat; – putin ghimbir pisat; – o legatura de patrunjel tocata marunt; – sucul de la o jumatate de lamaie; – sare dupa gust. Mod de preparare: 1. Pune cuscusul in supa de legume clocotinda si lasa-l acoperit timp de 5-10 minute sa se inmoaie. Amesteca-l cu furculita din cand in cand ca sa nu se lipeasca. 2. Caleste rosiile in putin ulei de masline. Adauga ceapa, ghimbirul, usturoiul si cuscusul inmuiat, dupa care nautul deja fiert si 2 linguri din supa de legume. Mai adauga ulei de masline daca mai e nevoie si lasa-le la calit vreo 5 minute. Adauga si chimenul/chimionulsi coriandrul, mai lasa-le un minut, dupa care opreste focul. 3. Adauga patrunjelul si serveste salata rece, dreasa cu suc de lamaie. Pofta buna! Citeste si Mancare turceasca de fasole verde.