Mancare turceasca de fasole verde

Mancare turceasca de fasole verde

Daca mergeti pe la restaurantele turcesti sau libaneze, incercati musai mancarea de fasole verde, este delicioasa. 

Ingrediente:

– o punga de 500 grame de fasole verde (congelata sau proaspata);

– 6 linguri de ulei de masline;

– o ceapa mare taiata fin;

– 3 catei de usturoi;

– 3 rosii mari curatate de coaja sau o conserva de rosii in bulion;

– sare si piper dupa gust;

– o jumatate de lingurita de zahar;

– cimbru sau patrunjel.

Mod de preparare:

1. Puneti uleiul la incalzit si rumeniti putin ceapa si usturoiul, nu foarte mult, ca sa nu ne afecteze sanatatea. 

2. Adaugati o lingura de rosii in bulion si fasolea verde. Lasati sa fiarba vreo 8 minute.

3. Puneti restul de rosii in bulion sau rosiile, adaugati zaharul, sarea si piperul plus un pahar de apa. Lasati sa fiarba acoperit o jumatate de ora, pana cand fasolea se inmoaie.

4. La sfarsit puneti cimbru sau patrunjel.

Aceasta mancare este foarte buna si rece.

 

Pofta buna!

Citeste si cum se prepara Ciorba turceasca de linte.