Salata de varza cu fasole si nuci este o salata tipica pentru sezonul rece. Pentru un plus de sanatate, culoare si gust am folosit varza rosie, plina de vitamina A si C si foarte bogata in fibre. Ca sa pregatesti patru portii de salata de varza cu fasole si nuci ai nevoie de o varza rosie potrivita, 250 de grame de fasole verde congelata, doua linguri de ulei, o lingurita de zahar brun (sau miere), o cana de nuci, doua-trei linguri de ulei, sare, piper, sucul de la o lamaie. Incepe prin a pune apa la fiert. Cand clocoteste pune fasolea, acopera vasul si lasa-o sa fiarba cateva minute. Scurge apa si clateste fasolea cu apa rece, ca sa ramana verde. Pune-o intr-un bol si stropeste-o cu suc proaspat de lamaie. Taie varza fideluta sau, daca iti place, da-o prin razatoare. Pune un praf de sare si freaca cu mana varza, ca sa se inmoaie usor. Amesteca varza cu fasolea verde. Pune intr-un vas neaderent putin ulei si zaharul. Adauga nucile si lasa totul pe foc cateva minute pane ce zaharul se caramelizeaza usor si se lipeste de nuci. Rastoarna totul peste varza si fasole. Amesteca. Potriveste de sare si piper. Drege salata, daca mai este cazul, cu restul de suc de lamaie. Lasa salata de varza cu fasole si nuci la rece cel putin 30 de minute inainte sa o servesti. Este perfecta alaturi de felii de paine integrala usor rumenite. Incearca si salata de bulgur cu dovlecei sau salata de varza de Bruxelles cu ceapa caramelizata.