Salata de pepene

Salata de pepene

Ne apropiem de sfarsitul verii, dar este inca foarte cald. Asa ca pe ultima suta de metri merita sa ne bucuram inca de salatele de vara. Aceasta salata de pepene este una dintre bucuriile verii.

Ca sa o pregatesti ai nevoie de o capatana mare de salata (dar poti folosi kale, daca gasesti sau varza alba, noua si proaspata), un pepene galben mic (din cei cu miezul verzuliu), sucul de la o lamaie, o lingura cu miere, doua linguri cu fulgi de migdale, doua linguri cu parmezan ras, doua linguri cu ulei, sare si piper.

 

Spala si rupe in bucati salata (sau taie varza in fasii groase). Taie pepenele si amesteca salata cu pepenele. Adauga branza rasa si fulgii de migdale. Amesteca sucul de lamaie cu uleiul si lingura cu miere pana ce, aceasta din urma, se dizolva complect. Adauga piper mult, proaspat macinat si un praf de sare. Pune sosul peste salata in momentul in care urmeaza sa o servesti.

Salata este perfecta simpla alaturi de crutoane. Poti pune, cand servesti salata, deasupra, in plus, o lingura de parmezan, mai ales daca salata de pepene este un fel de mancare in sine. 

O portie mare are 100 de calorii.