Merge foarte bine simpla, alaturi de o mana de crutoane sau impreuna cu un gratar, situatie in care branza din salata poate sa lipseasca sau sa fie in cantitate foarte mica. Ingredientele sunt pentru o portie mare. Ingrediente: doua mere – unul rosu si parfumat, altul galben si dulce, doua linguri de branza telemea rasa sau sfaramata cu furculita, piper, ulei, sucul proaspat de la jumatate de lamaie, putina coaja de lamaie (un varf de cutit). Preparare: rade merele prin razatoarea mare, cu tot cu coaja. Stropeste-le cu suc de lamaie si amesteca-le. Adauga branza (poate fi si cascaval ras si parmezan si telemea mai uscata, dar si branza feta) si piper proaspat macinat, o data si jumatate fata de cat ai pune intr-o salata obisnuita, si amesteca usor prin toata salata. Presara deasupra cateva fire de coaja de lamaie. Daca esti curajoasa si deschisa la experimente, adauga si o mana de stafide si pune mai mult piper, astfel incat salata sa devina usor picanta. O alta varianta ar fi cu seminte de pin. Savureaza!