Salata coapta de rosii si ceapa

Salata coapta de rosii si ceapa

Va propun o salata calda, din ingrediente obisnuite, dar preparata intr-un mod cu totul diferit. Rezultatul este gustos, interesant si deosebit. Salata coapta de rosii si ceapa este  potrivita pentru cina, fiind o mancare in sine. Dupa ce o vei face prima data cu siguranta o sa devina una din preferatele tale. In plus rosiile coapte sunt una dintre cele mai importante surse de licopen, un antioxidant foarte puternic si o sursa de sanatate.

      

Ca sa prepari salata coapta de rosii si ceapa ai nevoie de 400 de grame de ceapa (alege sase-opt cepe mai mici), 500 de grame de rosii marunte, 200-300 de grame de fasole boabe fiarta (din conserva), cateva crengute de cimbru proaspat, 5-6 catei de usturoi, sase linguri de ulei, sare, piper, o lingura de suc de lamaie sau otet basamic.

Curata ceapa si usturoiul. Spala rosiile. Pune uleiul intr-o tava care merge la cuptor. Aseza in tava rosiile, ceapa si usturoriul intregi. Pune sare si piper si invarte-le in tava astfel incat sa se unga uniform cu ulei. Coace legumele in cuptorul incins bine pentru 30-40 de minute si intoarce-le cu o spatula la fiecare 15 minute astfel incat sa se coaca uniform si sa nu se arda. Pune boabele de fasole intr-un bol, iar deasupra toate legumele coapte.

Presara cimbru tocat marunt, sare si piper. Stropeste totul cu suc de lamaie sau otet balsamic si adauga o lingura, doua din uleiul in care au fost coapte legumele.

Serveste salata coapta de rosii si ceapa imediat, simpla sau alaturi de felii de paine prajita. Poti adauga in salata bucatele de branza sau cuburi de paine prajita. Salata se poate imbogatii cu felii de ardei coapt sau cu bucatele de vinete si dovlecei. In orice combinatie este delicioasa.