Ati auzit vreodata de mancare de confort? E un concept interesant in nutritie si alimentatie. Oamenii, cand sunt stresati sau emotionali, tind sa manance mancaruri pline de carbohidrati care le trezesc nostalgii din copilarie. Astfel ca fiecare cultura poate avea tipuri diferite de mancare de confort. Ce facem cu mamaliga rece? O mancam cu stil, ca aici. Asiaticii au mancaruri cu orez, americanii burgeri cu cartofii, iar la europeni difera cel mai mult. Cand vine vorba de zona balcanica, am identificat mai multe tipuri de mancare de confort. In cazul meu personal, cartofii copti cu branza si ceapa verde sunt #1 go-to cand vine vorba de lacrimi si carbohidrati. Astazi, incercam o variatie de la o mancare de confort traditionala: mamaliga cu branza. Schimbam telemeaua cu o branza italiana cu mucegai si adaugam o leguma delicioasa: broccoli. Ingrediente: 50g Gorgonzola pentru servire Frunze de patrunjel 100g broccoli rupt in buchetele 2 catei de usturoi 50ml supa limpede de legume sau apa cu sare 100ml apa 50ml lapte 50g malai Mod de preparare: 1. Incalzeste supa limpede de legume intr-o tigaie. Adauga broccoli-ul si usturoiul tocat, acopera cu un capac s lasa-l sa se fragezeasca timp de 5-10 minute. Broccoli-ul nu trebuie acoperit complet de apa. 2. Intr-o oara maricica, incalzeste apa cu laptele. Cand da in clocolt, adauga o lingurita de sare si malaiul, da focul mai mic si bate cu telul pana se omogenizaza. 3. Serveste polenta cu gorgonzola si broccoli deasupra. Presara niste patrunjel tocat. In 150 de grame de broccoli ai doar 43 de calorii, asa ca mananca fara sa iti faci grija pentru silueta. Pofta buna!