Ne bucuram de zilele cand ne invitam prietenele la ceai si-o barfa, insa mereu apare problema gustarii. Intre cumparat biscuiti, o vizita la patiser si timp petrecut in bucatarie, varianta cea din urma impresioneaza cel mai tare. Asa ca de ce nu incerci sa faci o tava de renumitele madeleines la care ii fugea gandul lui Marcel Proust? Citeste si 50 de feluri preferate ale personajelor din carti Usor de facut, din ingrediente putine si absolut de-li-ci-oase, micutele madeleines sunt un vis frantuzesc menit sa incante simturile si sa creeze amintiri placute. Atentie insa, pot fi niste mici bombe calorice asa ca sa avem grija sa ne controlam poftele si sa le tratam ca pe un deliciu rar, nu ca pe un snack inghitit nepasator. Ingrediente (8 prajiturele): 125g zahar 125g faina alba 3 oua 100g unt la temperatura camerei 1 lingurita apa de trandafiri Varf de cutit de sare Mod de preparare: 1. Incalzeste cuptorul la 180 C. 2. Unge o tava de madeleines cu unt. In lipsa de tava de madeleines, putem folosi si o tava de briose. 3. Amesteca zaharul si untul intr-un bol pana cand se omogenizeaza cremos. Incorporeaza oule pana cand se omogenizeaza textura. 4. Amesteca faina, sarea si apa de trandafiri. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa compozitia sa se aseze timp de o ora. 5. Pune cate o lingura de compozitie in fiecare forma de madeleine/briosa si pune-le la cuptor timp de 15 minute pana prind o nuanta de auriu. Lasa-le la racit cateva minute. Pentru dupa-amieze beletristice, serviti-le cu ceai de tei si-un zambet pe masura!