Pui cu naut si cuscus

Pui cu naut si cuscus

Reteta este perfecta din punct de vedere al gustului, dar asta nu este tot. Este perfecta si in dietele pentru slabit, datorita numarului foarte mic de calorii si al aportului perfect de nutrienti pe care il aduce organismului.

Ca sa prepari puiul cu naut si cuscus ai nevoie de 200 de grame de piept de pui taiat in bucati mari, o ceapa tocata in felii, o bucata mai mare de ghimbir, 200 de grame de boabe de naut fierte si 200 de grame de cuscus, 200 mililitri de supa de pui (facuta din concentrat de supa), o legatura de coriandru, cinci-sase caise uscate, ulei, sare, piper.

Preparare: pune intr-un vas cuscus-ul si adauga peste el supa fierbinte. Acopera si da deoparte. Pune trei linguri de ulei la incins. Caleste ceapa 1-2 minute, apoi adauga carnea de pui si prajeste totul, impreuna, 10 minute. Pune un praf de sare si piper. Adauga ghimbirul ras printr-o razatoare fina. Adauga nautul (gata fiert, din conserva, sau fiert 30 de minute in apa, in prealabil).

Adauga un polonic de apa, acopera si lasa totul sa fiarba la foc mic 15 minute. Taie caisele bucatele si adauga-le in mancare. Lasa totul la foc mic inca 5 minute. Da deoparte, adauga in mancare cuscus-ul, amestecat cu furculita ca sa-l aerisesti, si da cu lingura prin mancare ca sa se imbine toate. Potriveste de sare si piper. Pune coriandru tocat marunt si savureaza puiul cu naut si cuscus alaturi de un pahar de vin alb.  

  

Cuscus-ul gata pentru a fi adaugat in mancare si nautul fiert 

Mancarea este la fel de buna daca inlocuiesti boabele de naut cu fasole, iar coriandru cu marar proaspat. Daca vrei o varinata picanta adauga, impreuna cu ceapa, un ardei iute si dubleaza cantitatea de piper.  

Aceasta reteta te face sa te indragostesti de cuscus. Asa ca, trebuie sa incerci si salata de cuscus cu menta