Daca iti plac prajiturile nu foarte dulci, atunci e musai sa incerci placinta cu crema de branza si stafide. Cum o prepari? Ingrediente pentru aluat: – 400 grame faina; – 150 ml lapte; – 2 galbenusuri de ou; – un plic de zahar vanilat; – o jumatate de plic de praf de copt; – un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu; – 150 grame unt. Ingrediente pentru crema de branza: – 400 grame branza dulce de vaci; – 150 grame zahar; – o lingura faina; – o mana de stafide; – 4 albusuri de ou; – 2 linguri de gris; – 50 grame unt; – un sfert de plic de praf de copt; – un plic zahar vanilat; – o jumatate de lingurita de coaja de lamaie rasa. Mod de preparare: 1. Mai intai amesteca toate ingredientele pentru aluat si ai grija sa adaugi treptat faina. Daca aluatul nu e suficient de tare, mai adauga faina. Dupa ce termini cu aluatul, pune-l la frigider pana prepari crema. 2. Bate albusurile de ou spuma impreuna cu o parte din zahar (cam 6-8 linguri). Restul ingredientelor, in afara de stafide, si restul de zahar le amestecam cu mixerul pana obtinem o crema. Aceasta compozitie o amestecam cu spuma de ou si zahar treptat, apoi adaugam stafidele. 3. Unge o tava cu ulei, imparte aluatul in doua parti, una mai mica si una mai mare. Intinde partea mai mare din aluat pe tava, inclusiv pe peretii laterali, toarna compozitia si intinde-o bine pe toata foaia de aluat, apoi acoper-o cu o foaie facuta din cealalta parte de aluat ramasa. 4. Inteapa placinta cu furculita ca sa nu se crape la copt. 5. introdu placinta la cuptor pentru 40-45 de minute si, cand incepe sa se rumeneasca, incearc-o cu scobitoarea sa vezi daca e facuta. Pofta buna! Citeste si Adevarata placinta dobrogeana.