Piure de gutui

|Bucatar Maniac |
Piure de gutui

Facand cumparaturi la piata, am observat ca anul acesta a fost unul foarte bun pentru gutui, si cum va incurajez sa gatiti cu ingrediente de sezon autohtone, va propun astazi o reteta simpla de piure de gutui, pentru un desert usor si sanatos.

Ingrediente pentru piure de gutui:

2 gutui

5-6 lingurite de zahar (optional)

zeama de la jumatate de lamaie mica

100 ml apa

Mod de preparare piure de gutui

Gutuile sunt foarte sensibile si se oxideaza repede, asa ca este bine sa lucram cat mai repede. Le curatam de coaja si le punem in robotul de bucatarie, taiate in bucati. Le stropim cu zeama de lamaie. Le maruntim cat mai fin. Se poate folosi si razatoarea manuala.  Adaugam apa si zaharul , si punem gutuile razuite la fiert, la foc mic pentru aproximativ 30 de minute, amestecand constant. Se mai poate adauga cate putina apa daca este nevoie. Daca gutuile vi se par suficient de dulci se poate renunta la zahar.  Dupa ce piure-ul se raceste, se poate pastra la frigider in borcan inchis ermetic, pentru cateva zile.

Se poate servi simplu, cu paine prajita, biscuiti sau poate fi folosit ca umplutura pentru prajituri. 

Valori nutritionale pentru 100 de g de piure de gutui:  60 calorii,  0,4 g proteine,  0,1 g lipide si 15 g carbohidrati.

Pofta buna!

 

 

 

Distribuie articolul pe: