Piept de pui marinat cu turmeric, usturoi si rozmarin

Piept de pui marinat cu turmeric, usturoi si rozmarin

Daca esti in cautarea unei retete delicioase, incearca pieptul de pui marinat cu turmeric, usturoi si parmezan, nu se face greu si o sa impresionezi cu ea si cel mai pretentios membru al familiei. Pieptul de pui se digera mai usor fata de alte tipuri de carne, iar celelalte ingrediente din aceasta reteta ajuta la accelerarea tranzitului intestinal si la stimularea metabolismului.

Ingrediente:

– 2 bucati de piept de pui;

– 3 linguri ulei de masline;

– o lingura unt;

– suc de lamaie sau lime;

– o lingurita de turmeric;

– 2 catei de usturoi;

– o lingurita de rozmarin;

– o jumatate de lingurita de pudra de chilly;

– sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Prepara un sos pentru marinarea puiului din sucul de la o jumatate de lamaie sau chiar o lamaie, cateii de usturoi zdrobiti, uleiul de masline, rozmarinul, turmericul, pudra de chilly, sarea si piperul.

Taie pieptul de pui in felii cat mai subtiri si pune-le in sos. Lasa-le la marinat la frigider cel putin o ora, dupa care pune-le la rumenit intr-o tigaie cu o lingura de unt. De asemenea, le poti pune si pe gratar sau le poti prepara la cuptor. 

Consuma acest fel de mancare cu o salata verde si ornat cu patrunjel.

Pofta buna!

Citeste si Pui cu ghimbir si usturoi.