Daca esti in cautare de retete rapide si delicioase, puiul cu ghimbir si usturoi este o idee buna. Ingrediente: – 4 bucati de piept de pui taiate jumatati sau mai mici, cum iti plac; – 4 catei de usturoi pisati; – 1-2 ardei iuti taiati marunt; – 3 lingurite de ghimbir proaspat pisat; – 3 linguri de ulei de masline; – o lingurita miere; – o lingura sos de soia light; – sucul de la 2 lamai; – sare dupa gust; – patrunjel sau ceapa verde pentru ornat. Mod de preparare: 1. Amesteca usturoiul cu ghimbirul, uleiul, ardeii iuti, mierea, sosul de soia, sarea si sucul de la lamaie. 2. Pune puiul la marinat in sosul rezultat si lasa-l la frigider pentru vreo 20 de minute. Ideal ar fi sa il tii intr-o punga, cu tot cu sos. 3. Pune puiul la prajit sau la copt cu tot cu sos. Orneaza cu ceapa verde, seminte de susan sau patrunjel. 4. Serveste cu orez. Pofta buna!