Iti place pestele? O metoda simpla si delicioasa de a-l prepara este la cuptor cu rosii cherry, usturoi si busuioc. Pestele este un aliment sanatos care imbunatateste digestia, contine acizi grasi Omega 3 importanti pentru o inima sanatoasa si, mai ales, nu ingrasa. Cum se prepara? Ingrediente: – doua bucati de peste de care iti place; – 2 cani de rosii cherry taiate jumatati; – 6-8 catei de usturoi; – sucul de la o lamaie; – 5-6 linguri ulei de masline; – o ceapa; – sare si piper; – busuioc. Mod de preparare: Incinge cuptorul, unge o tava cu ulei, aseaza pestele, sarat si piperat in prealabil, rosiile cherry, cateva feliute de lamaie si ceapa curatata rondele, presara pe deasupra putin suc de lamaie cu apa si putin vin alb. Pestele se face in vreo 25 de minute, suficient cat sa faci si o garnitura. Cu 10 minute inainte sa scoti pestele din cuptor pune pe deasupra usturoiul pisat marunt, 2-3 linguri de ulei de masline, busuioc uscat si mai adauga putina apa daca este cazul. Condimenteaza-l la sfarsit cu busuioc proaspat. Daca nu ai busuioc, este foarte bun si patrunjelul. Pofta buna! Citeste si Peste la cuptor cu sos de usturoi. Sursa foto: michelledudash.com.