Peste cu sos de usturoi, la cuptor

Peste cu sos de usturoi, la cuptor

Schimbam registrul si ne adaptam la toamna adevarata. Peste cu sos de usturoi, la cuptor este perfect pentru cina, pentru ca se face repede si este gustos, rafinat si foarte aromat. Peste cu sos de usturoi, la cuptor este un fel de mancare care poate fi preparat din orice fel de peste, oricand.

Pentru patru portii mari ai nevoie de patru bucati file de peste (circa 250 de grame fiecare). Cel mai bine folosesti peste oceanic. Mai ai nevoie de o legatura de patrunjel proaspat, patru-cinci catei de usturoi, patru linguri de ulei, o lamaie, un pahar de vin alb, sare, piper si o lingurita rasa de rozmarin uscat.

Dieta cu peste

Spala bucatile de peste si usuca-le bine cu un servet de hartie. Toaca usturoiul si patrunjelul. Amesteca vinul cu patru linguri ulei si adauga  usturoiul si patrunjelul tocat, sare, rozmarinul uscat si piper mult. Amesteca bine aceasta combinatie cu un blender pana rezulta un sos ca o crema.

Pestele, un risc pentru sanatate?

Unge pestele cu acest sos si aseaza bucatile intr-o tava unsa si ea cu putin ulei. Printre bucatie de peste aseaza felii groase de lamaie. Rastoarna restul de sos pe si printre fileurile de peste. Da totul la cuptor, bine incins, la foc mediu, timp de 25-30 de minute.

Serveste pestele cu paine proaspata, sau mamaliga moale.

In ceea ce priveste sosul acesta poate sa primeasca si o ceapa maruntita, dar si alte ierburi, precum si suc de lamaie si coaja proaspat rasa. Nu te opreste nimeni sa adaugi cateva nuci in sos, care vor da un gust cu totul si cu totul special.