Perele indulcesc toamna. Ma gandeam cand am maincat altfel decat asa, simpla o para si mi-am dat seama ca perele sunt nedreptatie. Asta in conditiile in care sunt pline de vitamine, sunt foarte bune in dieta pentru scaderea in greutate pentru ca au multe fibre si zahar putin. In plus au vitamine si minerale esentiale pentru a face fata perioadei reci a anului. Asa ca pere si patru idei de toamna. O para are circa 5,5 grame de fibre in fiecare fruct, cele mai multe solubile, ceea ce tine colestrolul la nivel scazut si confera senzatie de satietate. Perele fac parte din categoria fructelor pe care inima le iubeste, ca urmare a continutului mare de potasiu. Perele sunt, de asemenea, o sursa buna de vitamina C, vitamina K, si fitonutrienti care protejeaza impotriva radicalilor liberi si tonifica pielea. Pere pot fi consumate direct din copac (sau din piata), dar distractia incepe abia cand le pui in mancare, la gratar, cand le fierbi si le adaugi in preparate dulci sau sarate. Am spus pere si patru idei de toamna. Iata ideile! 1. Taie para in felii, unge fiecare felie cu un amestec facut dintr-o lingura de ulei, doua linguri de unt si pune-le pe gratar timp de cinci minute, egal si pe o parte si pe alta, pana se inmoaie. Adauga feliile de pere intr-o salata facuta din salata verde si fenicul taiat in pestisori. Pune deasupra bucatele de branza feta sau branza albastra si o mana de nuci maruntite. Stropeste totul cu un sos facut din suc de lamaie, putin ulei de masline, sare si piper. Delicios si foarte rafinat. Supa de pere cu telina 2. Perele sunt ideale ca umplutura pentru pui sau curcan. Pur si simplu indeasa intr-un pui intreg doua-trei pere si coace puiul intreg. Sau coace pere imbracate in fasii de piept de pui. Prinde cu o scobitoare si pune totul la cuptor cu putin ulei, sare, piper si cimbru. Adauga si un pic de vin alb spre final. Daca indraznesti umple curcanul de Craciun cu pere, nuci si mez de rodie. Rezultatul este un spectacol de artificii! 3. Fierbe perele intregi sau in bucati in suc de mere, in suc de rosie sau ceai din condimente. Ceaiul de condimente inseamna un … ceai facut din apa, ghimbir ras, suc de lamaie, vanile si anason. Fierbe perele cinci minute in suc cat sa le acopere. O sa ai o simfonie de arome. Incearca si perele cu pui 4. Perele sunt perfecte la micul dejun. Iata o idee: pune intr-un vas rezistent la temperatura trei linguri de fulgi de ovaz, o lingurita de zahar brun, o lingurita de faina de grau integral, o lingurita de unt si scotisoara. Amesteca si adauga o para taiata in bucatele mari. Pune totul in cuptorul cu microunde timp de doua minute, amestecand o data la jumătatea timpului de preparare. Dupa asta adauga peste cerealele caramelizate iaurt simplu si o lingura cu nuci tocate si o lingurita de miere. Ai un mic dejun de vis cu aroma si gust de desert rafinat, sugereaza shine.yahoo. Pune pere in macarurile cu carne si sos. Merg foarte bine cu cimbru si coaja de lamaie, se potrivesc cu carnea de pui, curcan si porc. Pune pere in tarte si in supe alaturi de telina si morcovi. Combina perele cu migdale. le merge foarte bine impreuna. Fierbe perele in vin rosu indulcit cu iere si aromat cu vanilie. E un rasfat. Mananca pere!