Supa de telina cu pere

Supa de telina cu pere

Supa se pregateste repede, iar perele varatice, acum pe toate drumurile, sunt numai bune pentru a se combina cu telina proaspta. Supa este foarte buna rece, si este perfecta pentru a te hidrata, ca sa rezisti la vipia de afara.  

Ingrediente: patru cepe mici, doi catei de usturoi, o bucata de ghimbri, cat degetul mare, o radacina de telina mare (cira 700-800 de grame), patru pere mari, un litru de supa de legume, cateva fire de patrunjel proaspat si o mana de frunze de telina, un galbenus de ou, un pahar de lapte, ulei, sare si piper. 

Preparare: incinge putin ulei intr-o oala, si adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Caleste cateva minute, apoi pune ghimbirul dat prin razatoare fina. Continua sa calesti, la foc mic cinci minute, pana se inmoaie toate, dar fara sa se rumeneasca.  

Adauga telina data prin razatoare si perele taiate in bucatele mici si supa de legume (pregatita din concentrat de supa de legume, desi merge si cu apa simpla), si lasa totul sa fiarba, la foc mic, cu capac, timp de 20-30 minute. 

Pune supa si continutul, intr-un blender si lichefiaza totul. Supa se aseaza din nou pe foc, sa mai ajunga o data in clocot, apoi se da deoparte si se adauga un pahar mic de lapte amestecat cu un galbenus de ou. Potriveste de sare si piper, si serveste supa decorata cu frunze de patrunjel si de telina tocate foarte marunt. 

Supa este foarte buna rece. 

Incearca si supa Tarator, cu iaurt si castraveti,supa de visine, care se poate prepara si din visine congelate, dar si supa picanta de linte , toate perfecte pentru zile caniculare.