Ai pofta de paste? Incearca pastele cu somon afumat, sunt delicioase si usor de preparat. Ingrediente: – 500 grame de paste; – 350 grame somon afumat, – 3 linguri ulei de masline; – 2 catei de usturoi pisati; – sare si piper dupa gust; – o ceasca mica de smantana; – o ceasca mica de vin alb; – o legatura patrunjel sau busuioc proaspat; – o lingurita suc de lamaie. Mod de preparare: 1. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul pisat sau taiat marunt si se lasa vreo 30 de secunde, important este sa nu se arda. Se adauga smantana, sucul de lamaie, sarea si vinul, dupa care somonul maruntit. Lasa-le sa fiarba 7-10 minute, pana cand se transforma intr-un sos, stinge focul si adauga patrunjelul sau busuiocul tocat marunt. 2. Intr-o oala cu apa si putina sare pune pastele la fiert. Ai grija sa nu le fierbi pana se fac moi, ideal ar fi sa fie al dente. 3. Amesteca pastele cu sosul din tigaie. Adauga piper dupa gust. Pofta buna! Citeste si reteta la Spaghete Napoli.