Daca te-ai plictisit de aceleasi oua ochiuri pe care le faci dimineata sau vrei sa impresionezi pe cineva cu un mic dejun inedit, iti recomandam ouale ochiuri in inele de ceapa, simplu de preparat si foarte gustoase. Ingrediente: – o ceapa mare; – faina; – pesmet; – lapte; – oua; – sare si piper. Cum se prepara? Taie cateva inele de ceapa, preferabil mai mari si putin mai late. Intr-un bol pune pune o lingura de faina cu putina sare si piper. Tavaleste inelele de ceapa mai intai prin faina, dupa care prin lapte, iar apoi iar prin pesmet. Pune-le intr-o tigaie cu putin ulei incins. Imediat ce se rumenesc putin, intoarce-le si pe partea cealalta, dupa care adauga in interiorul inelelor ouale ca pentru oua ochiuri. Decoreaza-le cu putina ceapa verde sau cu branza. Inelele de ceapa pot fi tavalite si printr-un amestec de faina cu lapte, nu e musai sa le treci mai intai prin faina, apoi prin lapte. Daca ti se pare ca e prea multa prajeala si vrei o reteta mai dietetica, incearca sa prepari ouale ochiuri in inele de ceapa simple, fara sa le mai dai prin faina si lapte. Pofta buna! Citeste si Cum prepari omleta turceasca.