Omleta turceasca

Omleta turceasca
Turcii sunt foarte talentati cand vine vorba de arta culinara, de aceea e foarte greu sa iti pastrezi silueta intr-o excursie in Turcia. Felurile de mancare pe care le gasesti aici par desprinse din povestile cu festinuri otomane, indiferent daca mergi la un fast-food, mananci la cineva acasa sau incerci un restaurant. Daca ai mers vreodata intr-o excursie in Turcia, stii despre ce vorbesc, turcii nu se zgarcesc niciodata la mancare.
 
Daca te-ai plictisit de aceeasi omleta pe care o prepari dimineata, iti propunem sa incerci omleta turceasca, Menemen, simplu de preparat si foarte gustoasa.
 
Ingrediente:
 
– 2 rosii curatate de coaja si tocate cubulete mici;
– o ceapa tocata marunt;
– 2 ardei grasi tocati cum iti place;
– 2-3 oua;
– 2-3 linguri de ulei de masline;
– un ardei iute verde sau un varf de lingurita de chili;
– un varf de lingurita de oregano;
– sare si piper dupa gust;
– patrunjel (optional).
 
 
 
Mod de preparare:
 
Pune la calit cateva minute ardeiul, ceapa, ardeiul iute, condimentele chili si oregano. Dupa ce consideri ca s-au calit suficient, adauga rosiile, piperul si sarea, acopera vasul si lasa-le sa se faca la foc mic vreo 5 minute. La sfarsit adauga ouale si amesteca-le cu ingredientele pe care le ai deja in tigaie. Cand ouale s-au facut si nu sunt nici prea moi, nici prea tari, omleta este gata.
 
Si ca sa ai un mic dejun complet turcesc, adauga pe langa omleta niste masline Gemlik, castraveti, branza, ceai negru si paine prajita.
 
Pofta buna!