Daca vrei sa impresionezi pe cineva cu o cina usoara si sanatoasa, nu o sa dai gres cu orezul cu spanac, lapte si ananas. Este gustos, aromat si, mai ales, poate fi ornat la un mod spectaculos. Cum se prepara? Ingrediente: – o cana de orez; – 500 grame spanac; – 150 ml lapte; – o ceapa mica; – 3 catei de usturoi; – un cub mic de unt; – cateva frunze de dafin; – sare si piper dupa gust; – o felie de ananas rotunda; – salata verde, patrunjel, parmezan, patrunjel si rosii cherry pentru ornat. Mod de preparare: 1. Mai intai fierbe orezul, ca sa scapi de grija lui. 2. Incalzeste laptele intr-un vas cu cateva frunze de dafin, usturoiul tocat marunt si ceapa. Cand da in fiert, ia vasul de pe foc si lasa-l sa se raceasca. Laptele cu usturoi este un adevarat remediu pentru reumatism, artrita, raceala, dureri in gat si diverse infectii. 3. Intr-un vas separat fierbe spanacul pana cand se inmoaie, scurge apa, dupa care amesteca-l cu laptele, usturoiul si ceapa. Daca folosesti spanac proaspat, opareste-l cu apa cu sare. 4. Pune un vas pe foc cu spanacul si laptele, adauga untul, putina sare si piper si lasa-l sa fiarba 2-3 minute. Este important sa amesteci in continuu ca sa nu se lipeasca. 5. Scurge laptele in exces si amesteca toata compozitia cu orezul fiert. Serveste-l ornat cu felia de ananas, salata verde, patrunjel, ceapa verde, putin parmezan si rosii cherry. Pofta buna! Citeste si 5 idei pentru o cina usoara si sanatoasa.