Orez cu spanac si ananas, perfect pentru o cina usoara

Orez cu spanac si ananas, perfect pentru o cina usoara

Daca vrei sa impresionezi pe cineva cu o cina usoara si sanatoasa, nu o sa dai gres cu orezul cu spanac, lapte si ananas. Este gustos, aromat si, mai ales, poate fi ornat la un mod spectaculos.  

Cum se prepara?

Ingrediente:

– o cana de orez;
 
– 500 grame spanac;
 
– 150 ml lapte;
 
– o ceapa mica;
 
– 3 catei de usturoi;
 
– un cub mic de unt;
 
– cateva frunze de dafin;
 
– sare si piper dupa gust;
 
– o felie de ananas rotunda;
 
– salata verde, patrunjel, parmezan, patrunjel si rosii cherry pentru ornat.

Mod de preparare:
 
1. Mai intai fierbe orezul, ca sa scapi de grija lui.
 
2. Incalzeste laptele intr-un vas cu cateva frunze de dafin, usturoiul tocat marunt si ceapa. Cand da in fiert, ia vasul de pe foc si lasa-l sa se raceasca. Laptele cu usturoi este un adevarat remediu pentru reumatism, artrita, raceala, dureri in gat si diverse infectii.
 
3. Intr-un vas separat fierbe spanacul pana cand se inmoaie, scurge apa, dupa care amesteca-l cu laptele, usturoiul si ceapa. Daca folosesti spanac proaspat, opareste-l cu apa cu sare. 
 
4. Pune un vas pe foc cu spanacul si laptele, adauga untul, putina sare si piper si lasa-l sa fiarba 2-3 minute. Este important sa amesteci in continuu ca sa nu se lipeasca. 
 
5. Scurge laptele in exces si amesteca toata compozitia cu orezul fiert. Serveste-l ornat cu felia de ananas, salata verde, patrunjel, ceapa verde, putin parmezan si rosii cherry.
 
 
Pofta buna!