O combinatie intre orez si ciuperci pare banala. Pe cuvantul meu ca nu este. Este delicioasa si foarte sanatoasa, pentru ca fiecare din cele patru portii care rezulta din ingrediente, are doar 280 de calorii. Si daca nu stii ce sa faci cu cele doua portii de orez cu ciuperci care raman, iti pun eu, ia-le a doua zi la serviciu. Mancarica de orez cu ciuperci este incantatoare si calda si rece. Plus ca vei manca sanatos, gustos si, evident, cu putine calorii si cu foarte putine grasimi. Ca sa pregatesti mancaria de orez cu ciuperci ai nevoie de: 200 de grame de orez, recomandat este cel integral, brun, prefiert, o lingura de ulei , o ceapa mare, un catel de usturoi, o lingura de rozmarin uscat si tocat, 250 de grame de ciuperci, doi ardei rosii grasi, o cutie de rosii in suc propriu, 400 de mililitri de supa de legume sau apa si un cub de concentrat de legume, o legatura de patrujel, sare si piper. Prepararea mancarii de orez cu ciuperci este ca un fel de joaca. Incepe prin a toca ceapa. Toaca marunt si usturoiul. Caleste ceapa si usturoiul cu lingura de ulei, circa cinci minute. Pune un praf de sare. Adauga ciupercile tocate marunt, ardeiul gras tocat in fasii subtiri si rozmarinul uscat. Continua sa calesti inca cateva minute. Adauga rosiile, taiate in bucatele, sucul de rosii si orezul si amesteca totul bine. Pune supa de legume si lasa mancarea pe foc, pana incepe sa clocoteasca. Transfera vasul la cuptor – incins bine in prealabil – pentru 20 de minute. Cand este gata adauga patrunjel proaspat, tocat marunt si serveste. Garantez pentru gustul perfect al orezului cu ciuperci!